Català | Castellà 





Publicacions


Llibre "El Socialisme del Segle XXI"

El llibre
El Socialisme del Segle XXI inicia el procés d'actualització del pensament d'esquerres per adaptar-lo al paradigma del nou segle. A partir d'un posicionament crític amb les experiències i teories emancipadores -sobretot del socialisme realment existent-, l'obra realitza un repàs dels avanços i errors comesos er l'esquerra històrica i va desestimant i entrelligant, segons el cas, les propostes propugnades per diferents corrents de pensament fins donar a llum una primera aproximació a les exigències econòmiques, polítiques i ètiques que ha de garantir l projecte de l'esquerra mundial contemporània. La conclusió d'aquesta revisió serà l'inici d'un procés en el que es tracen els eixos irrenunciables que han de possibilitar el canvi social mundial, on la participació i el valor de canvi igualitari no seran sinó, el punt de partida necessari.

L'autor
Heinz Dieterich i Steffan, doctor en Ciències socials i econòmiques per la Universitat de Bremen a la RFA i Doctor Honoris Causa a Perú i Salvador i "Medalla al merito sobresaliente en sociologia, per la Universitat de L'Havana, és professor titular de la Universidad  Autónoma Metropolitana de Mèxic D.F; membre del Sistema Nacional de Investigadores de Mèxic, fundador de la revista América la Patria Grande i president del Foro por la Emancipación e identidad de América Latina. Ha escrit més d'una trentena de llibres entre els que destaquen Cuba espués de Fidel, ¿Podrá sobrevivir la revolución?, La integración militar del Bloque Regional de Poder Latinoamericano, La cuarta vía al poder, Los vencedores, Nueva guía para la investigación científica i Las Guerras del Capital.
De Sarajevo a Irán, entre d'altres.





Pau i seguretat a Europa
Romeva Rueda, Raül
MEDITERRANIA, EDITORIAL

Durant els darrers anys, un dels reptes més importants a què han hagut de fer front els planificadors de les polítiques exteriors dels estats europeus ha estat com respondre als conflictes intraestatals. Des del desmembrament de la Unió Soviètica, aquests conflictes han proliferat a l'interior i al voltant d'Europa. En aquest context, conceptes que en el passat eren considerats purament acadèmics, teòrics o, fins i tot, utòpics, com "defensa no provocativa", "defensa no ofensiva", o "defensa civil", se'ns presenten ara des de diverses instàncies polítiques i militars com a elements pràctics i necessaris. Aquest fet mostra, entre d'altres coses, que el factor militar ha perdut la seva tradicional importància i lloc en el concepte de seguretat internacional, a la vegada que ha augmentat la consciència que és preferible actuar abans que els conflictes puguin arribar a la fase armada. La prevenció de conflictes en el marc europeu no es pot limitar simplement a aplicar tècniques de diplomàcia preventiva, com ara la mediació o les declaracions de bones intencions, sinó que va molt més enllà. Exigeix enfocar els comportaments econòmics, polítics i militars cap a la prevenció de conflictes.





Tornar a dalt




  Inici
  La Fundació
   · Qui som?
   · Objetius
   · Patronat
   · G. Alomar i Villalonga
  Blog de debat
  Actualitat
  Publicacions
  Subscripció
  Enllaços
  Contacte









info@fundaciogabrielalomar.org | Carrer del Miracle, 1 - Palma 07002